Opdrachten

 

Optimalisatie Portal voor vergroting onderzoek profilering

Reacties mailt u naar info@greenrock.nl

Het vertalen van business wensen naar oplosrichtingen binnen de mogelijkheden van de Portal van een Research Information System en deze implementeren met als doel het vergroten van de onderzoek profilering.

De komst van een nieuw Research Information System (RIS) heeft nieuwe mogelijkheden – in de vorm van een Research Portal –geboden om de profilering van onderzoek en onderzoekers aan de universiteit te verbeteren. Green Rock Consulting is gevraagd om deze mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten door de wensen te vertalen naar oplosrichtingen en deze te implementeren.

De wensen ten aanzien van onderzoek profilering zijn op verschillende niveaus geïnventariseerd met behulp van diverse sessies. Dit heeft geleid tot een beeld over de wijze waarop de Universiteit en haar onderzoekers zich zou willen profileren.

Dit beeld is weggezet tegenover de mogelijkheden van de Research Portal en de verbeteringen die op termijn beschikbaar komen. Er zijn keuzes gemaakt over de samenwerking van de Research Portal en de website, waarbij de Research Portal een leidende rol voor onderzoek profilering heeft gekregen.

De vernieuwde samenwerking heeft impact gehad op het beleid van het registreren van onderzoek output en profileren van onderzoek. Deze zijn vertaald naar nieuwe processen, aangepaste inrichting van de Research Portal en vernieuwde samenwerking (beheerorganisatie) ten aanzien van registratie en profilering.

De benodigde wijzingen zijn – conform de 5D-methode – geïmplementeerd en/of ingericht. Dit heeft geresulteerd in een sterke verbetering van onderzoek profilering via de Research Portal.